yellow
Vårknoppar- inte teblad skördade under sommaren- och ursprungsbeteckning bidrar till teernas hälsobringande effekt.

  Mo Gan Huang Ya   
(Vårknoppar före april 10 2016)

20g 50kr
Antal:

50g 165kr
Antal:

Close



buy with tea?

Close

Please type in VIP code










Varor Pris per enhet Antal Pris Ta bort

Ship 0 kr
Total 0 kr
Check Out


 

URSPRUNG

 
Mo Gan bergen ligger i västra delen av Zhejjiang, berömt för sitt fuktiga klimat med dimmoln, gröna bambu skogar, klara källor och vattenfall. Detta mikroklimat ger näring åt teplantagen i trakten. 
 
De lokala te farmarna skördar bara knoppar i mars och April och följer därmed noggrant urgamla traditioner i såväl odling som teframställning. De är berämda för sin speciella framställningsmetod med ånga. Yellow Tea har fått sitt namn efter sitt karaktäristiska utseende. Späda vårknoppar som bara oxiderats lätt och antar en gulaktig färg. Det bryggda teet får en gulaktig färgton med lite grönskimrande inslag.
 
Det av oss utvalda teet ”Mo Gan Huang Ya” är Kinas äldsta gula te, med anor så långt tillbaka som 300-talet Jing Dynastin. Det beskrevs utförligt i världens äldsta te bok, ”The Classic of Tea” av Lu Yu (733 – 804 e.k.)

 

 

FÄRG SMAK OCH AROM 
 
Mo Gan Huang Ya är framställt från te som skördats tidigt i April, ”en knopp ett blad”. Efter att ha lagt tebladen i blöt får de en genomskinlig gulaktigt grön färg. De öppnar sig försiktigt och ger en frisk och ren arom.
 
Detta fina te smakar mjukt och uppfriskande, det ger en skön vårkänsla.   

När man brygger detta te blir färgen gulaktigt grön och helt transparant.
Det har en frisk och ren arom.

Tips;    Glas tekanna eller Gaiwan av glas är det bästa
            90 gradigt vatten, 2 gr te per 2 dl vatten
            Man kan fylla på nytt vatten 3 gånger

° värm upp tekannan, lägg i te
° fyll på med ¼ av vattnet först
° lyft på locket och njut av aromen
° fyll på vattnet långsamt och jämnt
° låt teet dra i ca 2 minuter

           Mitt konto   Min kundvagn( 0 )    Köpvillkor   Om oss
 
Website author: Grace Guo   English advisor: Dr Andrew Hull   Swedish translation: Lars Jeding
All copyrights reserved !
Design & photographer : Yannan Li    Webmaster: Fu Tang